• امروز دوشنبه, 28 بهمن 1398 - Mon 02 17 2020
  • شورای اسلامی روستای باغ آسیا

    جوش پره سالگردش

    IMG 0096  نوروز و سنت های آن حلقه همبستگی همیشه جاوید ایرانیان است سنت هایی که بازتابی از غنای فرهنگی و دینی این ملت است و همه از خرد و کلان ، پیر و جوان زنده و درگذشته  را در بر می گیرد. 

     در واقع نوروز موجب شده مراسم و آیین های خاصی در کنار این سنت دیرین ایجاد شود که شاید در نوع خود بی نظیر باشد‏.‏

    مردم باغ آسیا نیز چون بسیاری از نقاط ایران زمین با شادی جامه و خانه نومی کنند،سبزه می رویانند و با پخت انواع کلمبه و قطاب ،برگزاری مراسم علفگی (یادبود درگذشتگان) و تهیه آش لذیذ و پرطرفدار جوش پره به استقبال نوروز می روند.

    جوش پره از غذاهای محلی باغ آسیا می باشد.

    این آش غذای عمومی و سنتی فراگیر و مورد علاقه بسیاری از اهالی محسوب و برای جشن ها و مناسبتهای عمومی پخته می شود برای تهیه این آش خمیر را پهن کرده و بصورت برگ(ورق) در می‌آورند و میانش را با پیاز و سیر خورد شده و عدس و نخود پخته شده له شده  ،گردو ، کنجد ، سبزی های معطرو ادویه پر کرده و برگ خمیر را روی همدیگر بصورت  مستطیل تا می‌زنند و محکم بر روی هم فشار می‌دهند تا باز نشود.

    سپس آن را در داخل آب جوش می‌گذارند تا پخته شود. قبل از له شدن درآبکش ریخته و مقداری کشک سابیده (همراه با زردچوبه ، زعفران، نعنا و روغن )نیز به آن اضافه می کنند.غذا آماده میشود وبی نهایت خوشمزه است .

    برای مراسم نوروز معمولا خمیر جوش پره  را قبل از سال تحویل آماده میکنند و بعد از تحویل سال در آب جوش میپزند و سرو میکنند. که به جوش پره سالگردش معروف است.

    IMG 0012

    IMG 0024

    IMG 0034

    IMG 0045

    IMG 0054

    IMG 0059

    IMG 0072

    IMG 0684

    نظرات  

     
    سيد جواد
    0 #2 سيد جواد در تاریخ: چهارشنب 18 فروردين 1395 ، ساعت 10:01 ق ظ
    از قديم ضرب المثل معروفي نيز در اين زمينه بوده كه هر وقت چشمشون به اين غذا مي افتاده مي گفتن «جوش پره دلم مِره ، رسمو بيار خِرم مِرهَ» اما معني خاصي نداره فقط قافيه بندي خوبي داشته
     
     
    سید
    0 #1 سید در تاریخ: پنج شنبه 05 فروردين 1395 ، ساعت 08:01 ب ظ
    همش ورگفته ...

    جز ایکه

    غطغش چگر راست مشه!!!
     

    ارسال نظر

    کد امنیتی
    بارگزاری مجدد